Katasztrófavédelmi képzések, Katasztrófavédelem

A katasztrofavedelem.lapozz.hu oldal Katasztrófavédelmi képzések kategóriájában 8 oldal található. A katasztrófavédelem területén dolgozók szakmai követelményei.

Tűzoltó tanfolyam

A tűzoltó jelöltek első megmérettetés keretében orvosi alkalmassági vizsgálaton vettek rész. A sikeres orvosi vizsgálatot követően 630 órás tűzoltó (OKJ-ben szereplő) szaktanfolyamot kell elvégezniük.
heves . katasztrofavedelem . hu
Gyűjteménybe került: '10.11.23, ellenőrzés: '15.10.05.
Oldal módosítás

MoLaRi oktatás

MoLaRi oktatás, képzés a Katasztrófavédelmi Igazgatóságon
baz . katasztrofavedelem . hu
Gyűjteménybe került: '10.11.23, ellenőrzés: '15.10.05.
Oldal módosítás

Katasztrófa- és Polgári védelmi előadó

A Katasztrófavédelmi és polgári védelmi főelőadó szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása: Informálódik és kommunikál Veszélyeztetettséget határoz meg Terveket készít Döntéselőkészítést végez Részt vesz a szabályozásban Védelemszervezői tevékenységet végez Részt vesz polgári védelmi szervezetek létrehozásában, megalakításában Oktat, felkészít Kapcsolatot tart, kommunikál Ellenőrzést végez Adatokat kezel Adminisztrációs feladatokat végez Készleteket kezel Védőlétesítményt kezel Rendkívüli esemény kezelésében vesz részt Továbbképzi magát Katasztrófavédelmi megelőző tevékenységet végez Védekezésben vesz részt Helyreállítási feladatokat végez Részt vesz a veszélyes áru szállítás ellenőrzésében Veszélyes anyagok okozta súlyos baleset elhárításában vesz részt Ágazati katasztrófa elhárítási feladatokat szervez
szakkepesites . hu
Gyűjteménybe került: '10.11.23, ellenőrzés: '15.10.05.
Oldal módosítás

Tűzvédelmi főelőadó

A tűzvédelmi főelőadó szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása: A tűzvédelmi főelőadó információkat gyűjt. Elemzi a létesítmény tűzvédelmi helyzetét. Elkészíti a tűzvédelmi szabályozást. Tűzvédelmi oktatási tevékenységet végez. Szervezi a tűzvédelmi szervezet munkáját. Ellenőrzési tevékenységet végez. Vezeti a tűzvédelmi nyilvántartásokat, és kezeli a kapcsolódó dokumentumokat. Kapcsolatot tart külső szervezetekkel. Kapcsolatot tart a szervezeten belül. Elemzi a létesítmény tűzvédelmi helyzetét. Közreműködik a fejlesztések tűzvédelmének biztosításában. Irányítja az alárendelt szervek tűzvédelmi szervezetét. Közreműködik a beruházások tűzvédelmi terveinek értékelésében. Szervezi a kiemelten veszélyes üzem tűzvédelmét.
soterline . hu
Gyűjteménybe került: '10.11.24, ellenőrzés: '15.10.05.
Oldal módosítás

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A romániai Nagybányáról (Baia Mare) máltai munkatársak érkeztek Budapestre, ahol az NCA támogatásával katasztrófavédelmi képzést tartottunk számukra február 20-24. között az Apor Vilmos Otthonban. A képzés egyik legfontosabb része a krízisintervenció technikájának elsajátítása volt. A nagybányai kollégák az elmúlt években több alkalommal segítettek az árvízkárosultaknak Máramaros megyében, ahol gyakran fordult elő természeti katasztrófa. A képzés során megismerték a mi tapasztalatainkat és megállapodtunk egy közös képzési programban és a további együttműködésben. A képzésen részt vett a román állami Vészhelyzeti Felügyelőség munkatársa is.
maltai . hu
Gyűjteménybe került: '10.11.23, ellenőrzés: '15.10.05.
Oldal módosítás

Katasztrófavédelmi önkéntes

Katasztrófavédelmi önkéntes képzés A Kárpát-medencében az elmúlt évtizedekben nem egyszer fordult elő több országot érintő árvíz. A katasztrófák áldozatai, a kitelepített, bizonytalan helyzetben lévő emberek számára rendkívül fontos, hogy képzett segítők legyenek mellettük ezekben a válságos órákban. Katasztrófavédelmi Szakszolgálatunk számára képzünk önkénteseket, akik szükség esetén a károsultak megsegítésére sietnek. A programban egyelőre két szomszédos ország máltai önkéntesei is részt vesznek.
maltai . hu
Gyűjteménybe került: '10.11.23, ellenőrzés: '15.10.05.
Oldal módosítás

Elsősegély tanfolyam

Mindenkivel előfordulhat, hogy ismerősei, szerettei közül rosszul lesz valaki, esetleg kisebb vagy komolyabb baleset áldozatává válnak. Vajon abban a feszült helyzetben elsősegélynyújtóként hogyan fog Ön reagálni, tudni fogja hogy mi a teendője, milyen műveleteket kell végrehajtania, melyekkel akár életeket is menthet?
elsosegelyhely . hu
Gyűjteménybe került: '10.11.24, ellenőrzés: '15.10.05.
Oldal módosítás

Tűzvédelmi előadó

A képzés célja: A tűzvédelmi előadó szakképzés célja a gazdálkodó szervek, önálló vállalkozások részére szakmájukat értő, munkaköri feladataikat önállóan ellátni képes tűzvédelmi szakemberek képzése. A kitűzött céloknak megfelelően felkészíteni a képzésben résztvevőket a különböző építmények, létesítmények tűzvédelmének értékelésére, szabályozására, megszervezésére, irányítására, működtetésére, ellenőrzésére, a tűzvédelmi információs rendszer kialakítására, az adminisztrációs feladatok ellátására, valamint a munkavállalók tűzvédelmi felkészítésének megszervezésére.
nefeledd . info
Gyűjteménybe került: '10.11.24, ellenőrzés: '15.10.05.
Oldal módosítás

katasztrofavedelem.lapozz.hu katasztrofavedelem.lapozz.hu Oldal beküldése a Katasztrófavédelem témaoldalra ajanl Lap tetejére lap tetejére

Címoldal | Szöveges hirdetés | Szerkessz egy oldalt | Médiaajánlat

Minden jog fenntartva © ArT deSign Media